به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا هدایتی پیش از ظهر دوشنبه در کارگاه آموزشی عوامل پدیده زمین خواری و راهکارهای مقابله با آن به میزبانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه افزایش طوفان، بروز ریز گردها و خشکسالیهای اخیر در نتیجه تغییر اقلیم به وقوع پیوسته است، ابراز داشت: شدت تغییرات اقلیمی طی پنجاه سال گذشته ۵۰ برابر شده که نشان می دهد مواردی مانند فرسایش خاک در این تغییر اقلیم بسیار اثر گذار است.
وی افزود: ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض تخریب قرار دارد که عواملی مانند قطع درختان به ویژه در منطقه شمال کشور باعث افزایش فرسایش خاک شده است که هزینه آن در ایران را می توان معادل ۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی کشور برشمرد.
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان جنگل ها و مراتع کشور با بیان اینکه سالانه ٢٥٠ میلیون متر مکعب فرسایش و رسوب گذاری مخازن سدها در کشور رخ می دهد، ابراز داشت: یکی از عواملی که به فرسایش خاک دامن می زند بروز مشکلاتی مانند زمین خواری است که عواملی مانند سامانه یکپارچه مدیریت اطلاعات املاک و اسناد، نبود مجازات سنگین برای زمین خواران باعث گسترده شدن این پدیده در ایران شده است.
هدایتی بابیان اینکه زمین خواری به یکی از بزرگترین جرائم اقتصادی کشور تبدیل شده است، تصریح کرد: این مهم می طلبد تا در راستای مبارزه با زمین خواری طرح های سند تک برگی تکمیل و سامانه یکپارچه ثبت اسناد ایجاد شود که بر همین اساس از تجاورز به اراضی و املاک جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: کمبود اعتبارات و نیروی فنی و کارشناسان در بخش املاک و نبود شفافیت در حدود اراضی و دیگر موارد از جمله مشکلاتی است که در پدیده زمین خواری اثر گذار است لذا باید برای رفع این موانع همه نهادها و مسئولان ذی ربط کوشا باشند.
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان