امروز : جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۳
درهمایش ملی رسانه ها و فناوری های اطلاعاتی در خدمت کاهش خسارات بلایای طبیعی مطرح شد

سیل، زلزله وخشکسالی بیشترین خسارت و تلفات را به کشور وارد می کند

پژوهشگر پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: سیل، زلزله و خشکسالی سه بلای طبیعی که بیشترین خسارت و تلفات را به کشور وارد می کند و این مساله همچنان تکرار می شود.
سیل، زلزله وخشکسالی بیشترین خسارت و تلفات را به کشور وارد می کند
سه شنبه | ۱۳۹۶/۱۲/۱۵ - ۰۰:۰۱ |
کد خبر : ۱۸۶ |
اطلاع رسانی

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، پروانه پیشنمازی روز دوشنبه درهمایش ملی رسانه ها و فناوری های اطلاعاتی در خدمت کاهش خسارات بلایای طبیعی، در دانشگاه علامه طباطبایی اظهارکرد: براساس مطالعات بین المللی، ایران از نظر میزان تلفات در حوادث طبیعی رتبه نهم در دنیا دارد.
وی با تاکید براین که بیشتر نواحی کشور در خطر شدید و بحرانی زلزله قرار دارد، در عین حال به نقش رسانه ها تاکید کرد.
این پژوهشگر زلزله تصریح کرد: به قدری رسانه ها در شرایط بحران مهم هستند که می توانند بحران زایی و یا بحران زدایی کنند.
پیشنمازی بیان داشت: رسانه ها در قبل، حین و پس از بحران نقش تعریف شده دارد به طوری که در مرحله پیش از بحران نقش آموزش و پیشگیرانه دارند، مرحله حین بحران وظیفه کاهش خسارت، پاسخگویی و تسهیل امدادرسانی دارند و پس از بحران پیگیری عملیات احیا و بازسازی را عهده دار هستند.
وی اضافه کرد: در تمام بحران ها، به دلیل اهمیت موضوع، ظرفیت ایجاد شایعه وجود دارد و چون اطلاعات جامع وجود ندارد، مدیریت شایعات و ‌شایعه زدایی توسط رسانه ها بسیار مهم است.
پیشنمازی با اشاره به زلزله کرمانشاه گفت: دراین زلزله شایعاتی مبنی براین که این حادثه زلزله نبود بلکه به دلیل آزمایشات هسته ای و یا هارپ اتفاق افتاده است، منتشر شد اما براساس مطالعاتی که انجام دادم، متاسفانه رسانه ها هیچگونه عکس العملی در مقابل این شایعه نداشتند.
وی درباره کژکارکردی رسانه ها در بحران گفت: براساس تحلیل محتوایی که بر روی رسانه ها پس از وقوع زلزله ملارد انجام دادم، این بود که رسانه ها کاملا رویکرد انتقادی و منفی داشتند در حالی که براساس رسالت رسانه در حین بحران انتقاد وعیب یابی نیست.
پیشنمازی تصریح کرد: اینگونه رویکردها جامعه را نگران و مدیریت بحران را دستپاچه می کند.
وی با اشاره به نقش فضای مجازی در شرایط بحران گفت: فضای اطلاع رسانی به ویژه در شرایط بحران جاری و ساری است و در زندگی معاصر لازمه ای انکارناپذیر است.

**ظرفیت های مثبت فضای مجازی
این پژوهشگر زلزله اظهارکرد: بهتر است به جای انکار قدرت فضای مجازی از ظرفیت های مثبت آن بهره ببریم و با توجه به اطلاعات موجود، 45 میلیون از ایرانیان در شبکه تلگرام حضور دارند.
وی اضافه کرد: سرعت بالای اطلاع رسانی، ضریب نفوذ بالا و در دسترس همگان بودن، شفافیت اطلاعات، امکان گزارش دهی آنلاین، ایجاد فضای تعاملی آنلاین از جمله مهمترین ظرفیت های فضای مجازی است.
پیشنمازی به نقش فضای مجازی در امدادرسانی اشاره کرد وافزود: مردم از طریق فضای مجازی توانستند از شرایط موجود و نیازهای منطقه زلزله زده مطلع شوند و این موضوع می تواند به عنوان نقطه قوت شبکه های اجتماعی در بحران ها از سوی مدیران مورد تاکید قرار گیرد.
وی افزود: به مدد فضای مجازی همدلی و ارتباط مردم بیشتر شد و این موضوع کمک رسانی ها را تسهیل کرد به طوری که همچنان کانکس به کرمانشاه ارسال می شود.
پیشنمازی به دیگر وجه مثبت از فضای مجازی اشاره کرد وافزود: مسئولان ومجموعه مدیریت بحران به شدت ازقضاوت ها و اخبار فضای مجازی واهمه دارند بنابراین سعی می کنند بهترین کار خود را ارائه دهند.
به گزارش ایرنا، همایش ملی رسانه ها و فناوری های اطلاعاتی در خدمت کاهش خسارات بلایای طبیعی با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، رئیس ستاد مدیریت بحران،رییس دانشگاه علامه طباطبایی، مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، جمعی از استادان و صاحبنظران برجسته علوم اجتماعی و ارتباطات، امروز دوشنبه در دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است.
این همایش یک روزه، دارای چهارپنل تخصصی شامل «رسانه های جمعی، ارتباطات ریسک، ارتباطات بحران» ، « مدیریت بحران از منظر آموزشی و اجتماعی» ، «رسانه های های جدید، ارتباطات ریسک، ارتباطات بحران» و «اخبار جعلی و شایعات رسانه ای در مواجهه با بلایای طبیعی» است.

برچسب ها :

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0 محدودیت حروف
متن شما باید بیشتر از 10 حرف باشد
  • اولین نظر را شما بدهید

اخبار سوانح بین الملل

اخبار کلانشهر تهران

مدیریت بحران و حوادث

بحران آب و محیط زیست

اخبار سوانح

آخرین اخبار زلزله